Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!

vrijdag 26 mei 2017

Feestje Iris

Die Iris had vandaag wel een hele zonnige dag uitgekozen om haar feestje te vieren! Vijf dames kwamen samen met Mama Roelie hier het atelier in wandelen en hadden er veel zin in. Zo'n kleiner groepje is best relaxed voor deze knutseljuf :)
De brooddeegbaksels stonden al snel in de oven en tsja, toen was er heel veel tijd voor de tuin! Pootje baden, op de trampoline, de tuin verkennen en natuurlijk het high-teatje in de veranda.
Onder het genot van een kopje thee, keken wij heerlijk toe hoe de meiden zich zelf vermaakten. Het was bijna jammer dat de werkjes in de oven klaar waren en er geschilderd moest worden.
Gelukkig... de meiden hadden toch nog zin in het verven en maakten er prachtige kunstwerkjes van. Nog wat glans en glitters voor de finishing touch en de dames waren helemaal in hun nopjes.
Wat een heerlijk middagje!


Even de voetjes in het water...


Jarige Jet Iris

 
 
 

De blije baksels zijn helemaal klaar!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er gezellig uit Iris volgende wil tante Laura ook graag mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er gezellig uit Iris volgende wil tante Laura ook graag mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen